Novetat editorial
Llegim 01/01/2013

Quaderns Crema publica un retrat literari de Moisès Broggi fet per Rafael Argullol

El llibre arribarà a les llibreries el pròxim 20 de febrer. Broggi dialoga amb Argullol sobre la condició humana, la literatura i l'art

Ara / Efe
1 min
Moisès Broggi a casa seva/ Francesc Melcion

BarcelonaEl filòsof Rafael Argullol va mantenir llargues converses durant els últims dos anys amb el cirurgià Moisès Broggi, en les quals van tractar en profunditat la condició humana, sense oblidar altres qüestions relacionades amb la literatura o l'art. Aquesta és la base del llibre 'Moisès Broggi, cirurgià. L'any 104 de la seva vida', que el dia 20 de febrer arribarà a les llibreries de la mà de Quaderns Crema.

Argullol va anar gravant els diferents diàlegs que va mantenir amb el metge i després els ha reelaborat per mostrar davant el lector les seves reflexions "filosòfiques i mèdiques". Es trobaven a casa del doctor, al barri del Putxet de Barcelona, i mentre prenien cafè anaven sorgint els temes, sense obviar qüestions com la mort, l'esperit o la matèria.

Consternat per la seva mort, l'escriptor ha explicat que coneixia Broggi des de feia molts anys, al principi per l'amistat que mantenia amb alguns dels seus fills, i ha rememorat que l'última vegada que es van trobar va ser a l'octubre per fer unes fotografies que s'inclouran en el llibre, "que lamentablement no veurà publicat".

Argullol assegura que se n'ha anat "un representant d'una saga de metges humanistes, que amb prou feines en queden", i ho ha fet amb lucidesa.

stats