ARA Llegim
Llegim 10/12/2014

Nova novel·la de Michel Houellebecq al gener, 'Soumission'

El llibre arribarà cinc anys després d''El mapa i el territori', tot i que l'escriptor havia reiterat que aquesta seria la seva última novel·la: assegurava no tenir forces per escriure'n cap més

Jordi Nopca
1 min
Michel Houellebecq, de 58 anys, vestia una armilla negra durant la promoció a Madrid de la pel·lícula El secuestro de Michel Houellebecq dijous passat.

BarcelonaL'editorial Flammarion ha d'anunciat lacònicament que el 7 de gener del 2015 serà publicada 'Soumission', la nova novel·la de Michel Houellebecq, premi Goncourt 2010 per 'El mapa i el territori'. L'autor, que després d'aquest últim llibre havia anunciat que no se sentia amb forces per escriure més novel·les, va reunir la seva poesia al 2010 i al 2013 va publicar-ne un nou lliurament, 'Configuration du dernier rivage'.

En tot aquest temps, a més de dedicar-se a la poesia, Houellebecq ha trobat temps per actuar a la pel·lícula 'El secuestro de Michel Houellebecq', de Guillaume Nicloux, per adaptar al còmic la novel·la 'Plataforma' i mostrar un nou vessant de la seva creativitat, la fotografia, a l'exposició 'Before landing', al Pavillon Carré de Baudouin.

'Soumission' és un text d'unes 300 pàgines del qual el diari Libération avançava algunes possibles pistes. Sembla que el títol és una referència al contingut polític –i no sexual– de la novel·la. Al mes de maig, Houellebecq explicava en una entrevista a 'Lui' que treballava en un "projecte de nova Constitució", segons la qual voldria "generalitzar la democràcia directa suprimint el Parlament" i aconseguint que "el president de la República, que hauria de ser un càrrec que durés tota la vida, pogués ser rellevat de les seves funcions a través d'un referèndum impulsat per iniciativa popular".

stats