Premis literaris
Llegim 11/12/2012

Maria Mercè Roca guanya l'onzè premi Barcanova

L'obra que s'emporta els 22.000 euros del guardó porta per títol 'Mil revolts'. El finalista d'enguany ha estat Miquel Pujadó amb 'La Serpentina a l'antiga família'

Ara / Efe
1 min
Maria Mercè Roca

BarcelonaL'escriptora gironina Maria Mercè Roca ha guanyat avui l'onzè Premi Barcanova de Literatura Infantil-Juvenil amb l'obra juvenil 'Mil revolts', mentre que el finalista ha estat Miquel Pujadó amb l'obra infantil 'La Serpentina a l'antiga família'. En aquesta edició s'havien presentat un total de 61 obres, 40 en la modalitat infantil i 21 en la modalitat juvenil, informa Editorial Barcanova.

El veredicte del premi s'ha donat a conèixer aquest dimarts a la seu de Foment de les Arts i del Disseny (FAD), a Barcelona, en un acte presidit pel director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro. L'autor de la novel·la guanyadora rep 22.000 euros, mentre que el finalista percep 7.000 euros.

El jurat ha destacat de l'obra guanyadora la seva "consistència literària, la tendresa i humanitat del llibre, la versemblança dels personatges i la relació intergeneracional, plena de sentiments que no deixa indiferent el lector", mentre que en el cas del finalista subratlla l'encertada "utilització d'elements clàssics de la literatura fantàstica tractats amb humor i originalitat".

Tres argonautes moderns

'Mil revolts' és el viatge de tres argonautes moderns -l'avi Genís, el seu nét Albert i la seva companya d'institut Neus- a la recerca d'Isabel, un antic amor perdut del Genís. Quan estan a punt de trobar la Isabel sempre se'ls escapa de les mans, i el trio d'aventurers ha d'anar cada vegada més lluny, en ple mes de juliol, de Girona a Gandesa, de Gandesa a Tremp i de Tremp a Girona.

Per a aquesta ocasió, Roca ha dibuixat una particular nau Argó, un Renault 4L atrotinat que l'Albert, que estudia formació professional, aconsegueix posar en marxa contra tot pronòstic.

Roca succeeix Jordi Sierra i Fabra, que havia guanyat l'edició del 2011 del Barcanova amb 'L'estrany'.

stats