Novetat editorial
Llegim 17/07/2013

Ediciones B publicarà tota l'obra de Maria Lang, 'l'Agatha Christie sueca'

El rellançament de Lang coincideix amb el projecte del canal de televisió suec TV4 per gravar una sèrie basada en els sis primers llibres de l'escriptora

Efe
1 min

BarcelonaEdiciones B publicarà tota l'obra de l'autora sueca Maria Lang, considerada l'"Agatha Christie sueca", una sèrie que ha iniciat amb 'La muerte te espera'. Maria Lang, pseudònim de Dagmar Lange, va escriure 42 novel·les de misteri: des del seu debut l'any 1949 va publicar un nou llibre cada any, fins al 1991, en què va morir.

Doctora en Literatura, va treballar com a directora d'estudis i professora a l'Escola Primària per a Noies d'Estocolm, des del 1948 fins al 1974. Maria Lang va contribuir amb els seus llibres a popularitzar el gènere negre i la novel·la de crim i misteri a Suècia, i es va convertir en l'autora del gènere més llegida al seu país.

El rellançament de Lang coincideix amb el projecte del canal de televisió suec TV4 per gravar una sèrie basada en els sis primers llibres de Maria Lang, així com una adaptació cinematogràfica dels mateixos, ha informat l'editorial barcelonina.

'La muerte te espera', que va aparèixer per primera vegada el 1955, arrenca amb l'assassinat de Tove Monrad, famosa cantant d'òpera i exdona de l'aclamat director d'orquestra Mattias Lemming, que apareix sense vida al mític teatre de la idíl·lica ciutat sueca de Drotningholm. L'obra de Maria Lang, fins ara inèdita a Espanya, va precedir a l'èxit que en els anys 60 i 70 va tenir la novel·la negra sueca amb el matrimoni Maj Sjöwall i Per Wahlöö i el seu inspector Martin Beck, l'obra del qual publica RBA.

stats