Efemèride
Llegim 04/04/2014

100 anys del naixement de Marguerite Duras

L'autora de 'L'amant' va deixar un llegat de 19 pel·lícules i més de 50 obres literàries entre les quals hi ha novel·les, textos, relats, guions de cinema i obres de teatre

Efe
1 min

MadridAquest divendres es commemora el centenari del naixement de l'escriptora i cineasta Marguerite Duras. La mort del pare de Duras, nascuda el 1914 a l'antiga Indoxina, va deixar a la família en una situació econòmica molt precària. En la seva joventut, l'escriptora es va veure obligada a prostituir-se una vegada per aconseguir diners i això la va marcar indiscutiblement en la seva obra, especialment en la novel·la 'L'amant', guardonada amb el premi Goncourt el 1984.

Aquesta desagradable experiència va convertir-se, com la resta de la seva vida, en material literari. Als divuit anys va marxar a París on va estudiar Dret, Matemàtiques, Ciències Polítiques i Econòmiques i va militar al Partit Comunista francès. El 1943 va publicar la seva primera novel·la 'Els impúdics' seguit per 'La vida intranquil·la'. Més tard escriuria el guió de 'Hiroshima, mon amour' i dirigiria 'India Song' 'Nit negra a Calcuta'.

Tot i que el reconeixement per 'L'amant' li va arribar als 70 anys, Duras va morir deixant 19 pel·lícules i més de 50 obres literàries entre les quals hi ha novel·les, textos, relats, guions de cinema i obres de teatre, molts d'ells publicats per Tusquets que tot just reedita la seva obra.

stats