Novetat editorial
Llegim 12/06/2015

Manuel Cuyàs presenta una selecció dels seus articles

La tria d''Enamorats de l'Audrey Hepburn' ha estat feta per Joan Safont i Plumed i defuig l'actualitat

Europa Press
2 min
Coberta del nou llibre de Cuyàs

BarcelonaL'editorial Proa ha recopilat a 'Enamorats de l'Audrey Hepburn' una part dels articles publicats en premsa per Manuel Cuyàs, la selecció i compilació dels quals ha anat a càrrec de Joan Safont a través de fils temàtics que componen un "relat vital" del periodista. En roda de premsa, Cuyàs ha remarcat que es tracta d'"un llibre de lector" i no d'autor, ja que Safont ha estat l'encarregat de seleccionar entre els seus articles publicats a 'El Punt Avui' entre 2011 i 2015 i teixir un discurs temàtic a cadascun dels capítols.

Dividit en quinze capítols, el llibre busseja en articles de temàtica autobiogràfica, cinèfila, gastronòmica, lingüística i en alguns viatges de Cuyàs, dels quals Safont ha eliminat referències al context del moment i canviat temps verbals, a més d'en alguns casos fusionar articles per dotar de més continuïtat el relat.

"La imatge d'un discjòquei em sembla molt bona", ha remarcat Safont, que considera que el lector habitual dels articles de Cuyàs trobarà una cosa nova en el llibre però li sonarà la música que transmet. Ha explicat que del més de miler d'articles que ha escrit Cuyàs en aquests quatre anys han entrat en el llibre més d'un centenar, defugint aquells més marcats per l'actualitat: "El millor Cuyàs és el que no està marcat per l'actualitat", ha dit Safont.

Enamorar-se d'una actriu

Cuyàs ha dit que tenia confiança plena en la selecció que podia fer Safont –"llegir-se a un mateix no serveix per a res", ha fet broma– i que els articles prenen en el volum una dimensió nova. Ha assegurat que el títol del llibre, 'Enamorats de l'Audrey Hepburn', dóna el to del llibre malgrat que la intèrpret només apareix breument, i ha recordat que es va enamorar de l'actriu després de veure tres vegades seguides en el cinema 'My fair lady'.

stats