ARA Llegim
Llegim 23/10/2012

Jornades sobre Lope de Vega a la Universitat Autònoma de Barcelona

Entre el 24 i el 26 d'octubre, Prolope, un grup de recerca sobre Lope de Vega de la UAB, organitza el setè congrés internacional dedicat al dramaturg, que se centrarà en la seva relació amb la història

Ara
2 min
Lope de Vega

BarcelonaEl setè congrés internacional Lope de Vega s'ocuparà de totes les línies de recerca que tracten la relació entre el dramaturg i la història, tant estudis clàssics sobre el tema com algunes aproximacions renovadores que, els últims anys, han aportat matisos o canvis importants sobre la perspectiva de l'autor entorn al significat, les funcions i les relacions amb l'expressió artística de la història.

Hi assistiran ponents procedents d'Àustria, Romania, Montenegro, els Estats Units, Japó, Itàlia i Alemanya. Les ponències versaran sobre qüestions com ara el tractament a l'obra del dramaturg d'episodis històrics com la guerra de Flandes, l'evangelització del Japó o la batalla de Lepant, així com sobre figures com ara Felipe II o la reina Joana de Nàpols. També es parlarà de temes presents als escrits de Lope: la figura del bandoler com a personatge còmic o la imatge estereotipada dels moriscos.

El congrés 'Lope y la historia' es desenvoluparà a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB durant el dia 24, i a la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona (C. Bisbe Caçador, 3) els dies 25 i 26.

Iñaki Gabilondo modera un diàleg entre els germans Blecua

Dins el marc del congrés, a més, es presentaran algunes edicions relacionades amb l'autor. El 24 d'octubre, a les 20 h, es presentarà el volum 'Comedias de Lope de Vega. Oncena Parte' a la seu de l'Editorial Gredos (Diagonal, 189). A l'acte, impartirà una conferència José Manuel Blecua, director de la Reial Acadèmia Espanyola i catedràtic de la UAB, sobre el sentit dels clàssics avui dia, i mantindrà un diàleg, moderat pel periodista Iñaki Gabilondo, amb el seu germà Alberto Blecua, professor del departament de Filologia Espanyola i director de Prolope. D'altra banda, el 26 d'octubre, a les 12 h, a la Reial Acadèmia de Bones Lletres es presentaran l''Anuario Lope de Vega' i les edicions de les obres 'El maestro de danzar' i 'La creación del mundo'.

stats