Sector editorial
Llegim 21/01/2013

Enciclopèdia Catalana acomiada el 25% dels treballadors i tanca la llibreria Proa

El Grup ha tancat el 2012 amb pèrdues de 500 mil euros i ha engegat un pla de reestructuració per "tornar a tenir beneficis"

Ara
1 min
Llibreria Proa Espais

BarcelonaA principis de gener fonts d'Enciclopèdia Catalana van assegurar que es buscava un local a un preu més baix que el d'ara. Avui els llibreters ja comunicaven a clients i proveïdors que Enciclopèdia Catalana ha decidit tancar la llibreria. "S'ha desestimat l'opció del local alternatiu. El tancament forma part d'un ERO de reestructuració de l'empresa", han assegurat fonts de la llibreria.

El Grup Enciclopèdia Catalana ha anunciat una reducció del 25% de la plantilla, el que afectarà entre 35 i 40 persones. Segons fonts del grup editorial l'objectiu és "reforçar el projecte empresarial, amb el retorn als beneficis l'exercici 2014". La reducció del nombre de treballadors també afecta als sis de la llibreria Proa, que tancarà al públic el proper 1 de febrer. "La Fundació que és qui finançava l'activitat de la llibreria ha optat per centrar tots els recursos en la producció editorial", ha afirmat a través d'un comunicat el grup editorial. El portal de venda de llibres a través d'Internet www.llibres.cat mantindrà la seva activitat.

El Grup va tancar l'exercici de 2012 amb unes pèrdues de 500 mil euros i un nivell de facturació de 22 milions d'euros, un 11% inferior a l'any anterior. La Proa Espais és una de les llibreries barcelonines on la llengua catalana tenia una presència més gran. Amb el seu tancament, es perd un aparador de referència i molt actiu, que en els darrers anys ha organitzat nombrosos clubs de lectura, presentacions i tallers infantils.

stats