Cinema
Llegim 26/03/2012

L'argentí Leopoldo Brizuela guanya el Premi Alfaguara amb 'Una misma noche'

L'escriptor estableix a la novel·la un diàleg entre el present i la dictadura argentina. El guardó està dotat amb 133.000 euros

Ara
1 min

BarcelonaUn jurat presidit per l'escriptora Rosa Montero ha concedit per majoria els 175.000 euros del Premi Alfaguara a la novel·la 'Una misma noche', de l'argentí Leopoldo Brizuela, on l'escriptor estableix un diàleg entre el present i l'època de la dictadura argentina. Brizuelo ha declarat des de l'Argentina que estava "molt feliç" pel premi, i que feia temps que volia escriure sobre aquest tema perquè al seu país és "una preocupació de molta gent".

El jurat ha destacat "l'estil admirablement contingut de l'autor, que, amb economia expressiva, aconsegueix crear un text pertorbador i hipnòtic". La novel·la indaga en l'essència del mal i la coresponsabilitat de cadascú en la violència i la injustícia".

El guanyador de l'Alfaguara és autor també d'obres com 'Tejiendo agua', 'Inglaterra. Una fábula", 'El placer de la cautiva', 'Los que llegamos más lejos' i 'Lisboa. Un melodrama", i ha traduït entre d'altres Henry James, Flannery O'Connor i Eudora Welty. Col·labora habitualment a diaris com 'Clarín' i 'La Nación'.

stats