Novetat editorial
Llegim 05/09/2012

Kenzaburo Oé ja es pot llegir en català

Edicions de 1984 publica 'Una qüestió personal', novel·la que el premi Nobel de literatura va publicar l'any 1964. El 'New York Times' la considera "una novel·la quasi perfecta"

Ara
1 min
Imatge de la coberta del llibre de Kenzaburo Oe

BarcelonaCom reacciona un pare davant el naixement d'un fill discapacitat? Aquesta és la pregunta que es va plantejar l'escriptor japonès Kenzaburo Oé (1935) a principis de la dècada dels 60, quan va decidir començar 'Una qüestió personal', magnífic exemple de literatura confessional i una de les novel·les més celebrades de l'autor, que va guanyar el premi Nobel de literatura l'any 1994.

En Bird, el protagonista del llibre, és un intel·lectual frustrat que se sent atrapat pel seu matrimoni i que, només amb 27 anys, havent d'encarar-se a la qüestió delicada del naixement del seu fill, es deixa arrossegar per l'alcoholisme. És la primera vegada que es pot llegir Oé en català. Fins ara, cap editorial no n'havia donat a conèixer cap dels llibres, que en castellà han estat publicats per Anagrama i, més recentment, per Seix Barral.

stats