Obituari
Llegim 09/07/2014

Mor l'editor Josep Forment als 52 anys

Formava part de l'equip fundador d'Alrevés el 2009, i anteriorment havia treballat a Ediciones B, La Magrana i El Andén. Va publicar assajos sobre Rimbaud i fa poc havia editat 'Después de despedirme', de Rubianes

Efe / Ara
1 min
L'editor Josep Forment

BarcelonaL'editor, escriptor i traductor Josep Forment, membre de l'equip fundador de l'Editorial Alrevés, ha mort aquest dimecres a Barcelona als 52 anys "de manera sobtada", segons ha informat el segell editorial.

Nascut a Bossòst (Vall d'Aran) el 1962, Forment va cursar estudis de filosofia i direcció cinematogràfica, encara que va centrar l'activitat professional en el sector editorial, ocupant diferents càrrecs en segells com Ediciones B, La Magrana i El Andén. Forment, que estava casat i tenia un fill, era especialista en el poeta francès Arthur Rimbaud, de qui havia traduït les obres completes i diversos assajos, 'La belleza del diablo' (2009) i 'Poesía al raso' (2011). Era també autor d'un poemari, un llibre de relats i una novel·la, i col·laborava a l'emissora Ràdio 4.

"Lúcid, intel·ligent i modest"

L'any 2009, al costat de tres socis més, va crear l'Editorial Alrevés, que publica, bàsicament, obres de narrativa, novel·la negra, creixement personal i no-ficció, tant en català com en castellà. El director editorial d'Alrevés, Gregori Dolz Kerrigan, també fundador del segell, ha destacat la trajectòria professional de Josep Forment, de qui ha subratllat que era una "persona modesta, intel·ligent, lúcida i generosa", i que amb la seva mort desapareix "un company insubstituïble, un amic, un germà".

Gregori Dolz ha dit que Forment va ser el primer editor de l'escriptor especialitzat en novel·la negra Víctor del Árbol, i que el seu últim treball va ser l'edició dels textos deixats pel còmic Pepe Rubianes per al llibre 'Después de despedirme. Pepe Rubianes inédito', un dels èxits de vendes de l'últim Sant Jordi.

stats