ARA Llegim
Llegim 02/02/2015

Comiat multitudinari a José Manuel Lara Bosch

La cerimònia ha tingut lloc a la basílica de la Concepció del carrer Aragó. Durant l'homilia se l'ha recordat com un "editor global", com un "gegant dels mitjans de comunicació" i com algú "que va ajudar els necessitats i l'Església"

Jordi Nopca
1 min
Imatge dels instants previs a l'inici de la cerimònia / ACN

BarcelonaRepresentants del món polític, cultural, econòmic i institucional han acudit a la basílica de la Concepció per donar l'últim adéu al president del Grupo Planeta, José Manuel Lara Bosch, mort aquest dissabte als 68 anys. La basílica de la Concepció de Barcelona s'ha quedat petita per a les desenes de personalitats vingudes de tot l'Estat que han assistit al funeral per acompanyar la família. Entre altres, hi ha acudit el president de la Generalitat, Artur Mas, l'expresident José Montilla, nombrosos consellers i exconsellers del Govern –com ara Santi Vila i Andreu Mas-Colell–, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaria, l'expresident José Luis Rodriguez Zapatero, així com ministres i exministres de l'executiu espanyol, com Jorge Fernández Díaz i Javier Arenas. També alguns dels escriptors més coneguts del grup editorial: Carlos Ruiz Zafón, Javier Sierra i Eduard Punset.

Durant l'homilia, se l'ha recordat com un "editor global", com un "gegant dels mitjans de comunicació" i com algú "que va ajudar els necessitats i l'Església". Prèviament, la vídua de Lara Bosch, Consuelo García-Píriz, ha dit que del seu marit "se n'han dit coses bones i dolentes, algunes d'infundades i d'altres que no ho són". I després d'admetre que ella es quedava "amb les millors", ha afegit: "Per ell, ser important era fer coses pels seus semblants sense esperar res a canvi, en silenci i amb humilitat".

stats