ARA Llegim
Llegim 31/01/2015

Lara Bosch, en set frases

El pensament del president de Planeta, des de les consideracions sobre els llibres del grup fins a les petites editorials i una hipotètica independència de Catalunya

Jordi Nopca
1 min
José Manuel Lara Bosch

Barcelona1. “Hi ha una cosa que vaig aprendre del meu pare: ‘No confonguis mai el catàleg de l’editorial amb la teva biblioteca'”.

2. “El client sempre té la raó, per a un editor. Que els catedràtics i els crítics literaris dilucidin quins llibres són bons i quins són dolents”.

3. “Els llibres gruixuts els trenco en tres o quatre parts per poder llegir-los millor. Si m’agraden me’n compro un altre per a la biblioteca de casa”.

4. “Vull que les petites editorials existeixin. No hi ha res que m’interessi més. Així els puc robar els autors més endavant”.

5. “Si l’editor ha de fer alguna trampa és liquidar més drets d’autor a aquells que vols tenir contents. Si n’hi paga menys, vindrà una altra editorial i se’ls emportarà”.

6. “En cas que Catalunya fos independent, Planeta se n’hauria d’anar a Saragossa, a Madrid o a Cuenca. No hi ha cap negoci editorial que tingui la seu en un país estranger o que parli en una altra llengua”.

7. “La pirateria és un greu problema cultural. No podem consentir el preu zero, un món on la propietat intel·lectual no existeixi i on robar no sigui un delicte”.

stats