LLIBRES
Llegim 27/09/2012

Surt a la venda el primer llibre per a adults de J.K. Rowling i rep bones crítiques

La premsa diu que 'The casual vacancy' és "intel·ligent" i "divertit". El llibre sortirà en català i castellà aquesta tardor

Efe
2 min
El llibre de J.K.Rowling a les llibreries / AFP

LondresLa primera novel·la per a adults de l'escriptora britànica J.K. Rowling, 'The casual vacancy', que aquest dijous surt a la venda al Regne Unit, ja ha rebut bona acollida de la crítica, que qualifica el llibre d'"intel·ligent" i "divertit".

Les portes de les llibreries londinenques han obert avui més d'hora, a les 7 del matí (a les 8, hora catalana), amb motiu de la posada a la venda del llibre de la creadora de la saga de Harry Potter. Avui no hi havia cues a les llibreries, com amb el cas de les novel·les per a adolescents, tot i que s'espera que la nova obra de Rowling sigui, també, un fenomen. Els primers crítics ja l'han rebut bé, tot i que reconeixen que no es tracta d'una "obra mestra", si bé és "intel·ligent, ben executada i "divertida", segons 'The Guardian'. El diari diu que 'The casual vacancy' és un llibre "sòlid i tradicional" sobre la vida en un poble anglès.

El misteri n'ha envoltat el llançament. Només se sabia que la història transcorre en un petit poble imaginari anomenat Pagford i que comença amb la mort inesperada d'un home, en Barry Fairweather, de 40 anys. 'The Independent' diu que el llibre té moments de "màgia", en el cas d'alguns personatges adolescents, mentre que 'The Daily Telegraph' diu que es tracta d'un "llibre punyent", "per moments divertit" i "ple de crueltat i desesperació".

Els establiments britànics havien signat un acord de confidencialitat amb l'editorial Little Browne pel qual no es podien obrir les caixes amb les primeres còpies fins aquest matí per prevenir qualsevol filtració. El llibre sortirà en català i castellà a finals d'aquesta tardor, als segells Empúries i Salamandra, respectivament.

Rowling s'enfronta per primera vegada als lectors adults quinze anys després de publicar el primer episodi de la saga de Harry Potter, traduïda a 73 idiomes i de la qual ha venut 450 milions de còpies a més de 200 països. L'escriptora presentarà aquest dijous el seu nou llibre en un acte a Londres, on llegirà fragments de la novel·la i signarà còpies del seu treball als assistents a l'esdeveniment.

stats