ARA Llegim
Llegim 29/06/2012

El món de J.K. Rowling, inspiració d'un joc de la Playstation 3

'El libro de los hechizos', primer videojoc del nou perifèric de la PS3 -anomenat 'Wonderbook'- sortirà a la venda el proper novembre i té com a escenari principal l'escola per a mags Hogwarts, la mateixa que va revolucionar Harry Potter

Ara / Efe
2 min
Una realitat virtual molt propera

BarcelonaL'escriptora J. K. Rowling, creadora de Harry Potter, i la companyia Sony han realitzat el seu primer "conjur" conjunt: el màgic 'Libro de los hechizos', un nou joc per a PlayStation3 inspirat en el món de l'escola per a mags Hogwarts que utilitza la tecnologia de realitat augmentada més avançada del mercat.

Dave Ranyard, productor executiu de London Studios, encarregat del desenvolupament del projecte per a Sony Computer Entertainment, es troba aquests dies a Barcelona per presentar, en el marc de la fira Gamelab, el 'Wonderbook', el nou perifèric de PS3 (que es va donar a conèixer com a primícia al saló E3 de Los Angeles, fa unes quantes setmanes) basat en la combinació de la realitat augmentada amb el comandament de moviment PlayStationMove, convertit aquí en una vareta màgica.

Una realitat virtual molt propera

"El Libro de los hechizos", que sortirà a la venda el pròxim novembre –a un preu no molt diferent del d'altres jocs–, és el primer títol que es publicarà per al perifèric Wonderbook de PS3, que permet els jugadors, en aquest cas un públic infantil, "introduir-se" a l'escenari de la història del joc per mitjà d'una càmera que grava les seves accions i les emet integrades a través d'un monitor de televisió.

Es tracta d'un conte interactiu, narrat per una veu en off, que va explicant al jugador i als seus possibles acompanyants –és un joc molt social i participatiu– la història d'aquest llibre oblidat de màgia guardat a la biblioteca secreta de Hogwarts.

A la vegada, el "tutor" els va ensenyant una vintena de trucs i encanteris que hauran de posar en pràctica amb la vareta màgica i amb la seva veu per poder anar salvant els obstacles amb els quals es vagin trobant en cada capítol, i que moltes vegades ells mateixos hauran de deduir, per mitjà de les endevinalles i pistes que ofereix l'autora i les anotacions a peu de pàgina fetes per altres alumnes que han accedit al llibre.

"El libro de los hechizos" és el primer producte fruit de la col·laboració entre Sony i Pottermore, el web de Rowling que ofereix una extensa experiència en línia per als seguidors dels llibres del jove mag.

stats