Sant Jordi
Llegim 23/04/2012

El Gremi de Llibreters, satisfet per les vendes i la participació

El president, Antoni Daura, destaca que Sant Jordi ha tornat a recuperar el patró d'un dia laborable, de manera que esperen mantenir com a mínim els 17 milions de facturació del 2011

Ara
2 min
La Rambla de Barcelona / FRANCESC MELCION

BarcelonaJunt amb els rànquings de llibres més venuts, el Gremi de Llibreters ha confirmat que "la sensació és que la dinàmica de vendes ha sigut bona". El fet que la diada hagi caigut en un dia laborable ha fet que tant les vendes com la participació de públic, segons dades recollides fins a les 15 h, hagin sigut positives. Antoni Daura, president del Gremi, confia que s'hagin assolit les xifres de l'any passat: 17 milions de recaptació.

El Gremi ha destacat que l'absència d'un 'bestseller' clar ha portat a una diversificació més gran de les compres d'uns lectors que s'han decantat majoritàriament per la narrativa. Barcelona ha registrat una gran afluència de públic, acompanyada pel bon temps, que ha tingut un aparador de llibres en català amb moltes novetats editorials al mercat, cosa que ha repercutit en la demanda.

"Fins que no haguem tancat caixa no podrem fer la valoració final pel que fa a les vendes", ha dit Daura, esperant que el tram de les 17 a les 20 h vagi bé, com es preveu. Les vendes que fan les llibreries per Sant Jordi s'estima que representen entre un 5% i un 8% de la facturació global del sector.

Per demarcacions, a Girona, el llibre de l'autor local que ha tingut més sortida és 'Quan érem feliços', de Rafel Nadal, segons informa M. Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters de la demarcació de Girona, mentre que a Lleida han sigut 'Fago', de Carles Porta, 'La dona veloç', d'Imma Monsó, i 'La nit endins', de Vidal Vidal, segons informa Jordi Caselles, president del Gremi de Llibreters de la demarcació de Lleida; i a Tarragona ha sigut 'El mercader', de Coia Valls, segons Josep Rovira, president del Gremi de Llibreters de la demarcació de Tarragona.

En total, s'han muntat unes 400 parades per part de les llibreries agremiades, que també han venut títols sobretot en els seus espais habituals, dins dels seus establiments.

stats