ARA Llegim
Llegim 09/01/2013

El Gremi de Llibreters afirma que, malgrat el tancament de Catalònia, "el saldo és positiu"

Les pèrdues en la facturació de les llibreries són a l'entorn del 20%, enfront el 40% de pèrdues registrades per altres sectors

Ara
1 min
Vendre llibres ja no és un bon negoci

BarcelonaArran del tancament de la històrica llibreria Catalònia, el Gremi de Llibreters ha afirmat en un comunicat que, malgrat la gran contracció que ha provocat la crisi en el consum, "el saldo és positiu". Les pèrdues en la facturació de les llibreries són a l'entorn del 20%, enfront el 40% de pèrdues registrades per altres sectors.

El Gremi recalca que el sector es troba en un moment complex, "on coincideixen relleus generacionals amb reptes estrictament sectorials, digitals i una crisi econòmica que es perllonga en el temps". No obstant això, si es repassen les altes i baixes dels tres darrers exercicis, els resultats no són tant descoratjadors, "cosa que demostra la capacitat de regeneració i d'emprenedoria del nostre sector", assegura.

Actualment, l'objectiu no és crear llibreries enormes, sinó llibreries "adaptades al temps, a l'especialització, a l'eficiència de la gestió", afegeix, i reivindica el "suport a l'estratègia innovadora i a la reconversió" per aconseguir que el llibre "continuï essent ineludible en la vida de les persones".

stats