Ara Llegim
Llegim 07/07/2012

El germà de García Márquez confirma que l'escriptor pateix demència senil

Jaime García Márquez assegura que el premi Nobel "encara conserva l'humor, l'alegria i l'entusiasme que sempre ha tingut"

Efe
1 min
L'escriptor colombià Gabriel García Márquez

Cartagena (Colòmbia)En una trobada amb els expedicionaris de la Ruta Quetzal en el Museu de la Inquisició, Jaime García Márquez, germà del premi Nobel de literatura Gabriel García Márquez, va confirmar ahir que l'escriptor pateix demència senil. "Des del punt de vista físic està bé, tot i que ja té alguns conflictes de memòria", afirmava.

"En la nostra família tots patim demència senil i ell ja mostra els estralls de la malaltia, que se li va avançar a causa del càncer que gairebé el mata fa uns anys –va explicar–. La quimioteràpia li va salvar la vida, però també va acabar amb moltes neurones, moltes defenses i cèl·lules, i va accelerar-ne el procés."

Tanmateix, el germà va afirmar que "Gabito" conserva "l'humor, l'alegria i l'entusiasme que sempre ha tingut" i que "encara es pot parlar amb ell, sempre ple d'humor". Jaime García Márquez, que dirigeix la fundació Nuevo Periodismo Iberoamericano, creada pel seu germà el 1994 a Cartagena de Indias, va lamentar que el Nobel no estigui en condicions d'escriure la segona part de la seva biografia 'Vivir para contarla', ni cap obra més. "Tant de bo estigui equivocat, però em temo que no serà possible", va dir.

stats