Llegim 23/04/2012

"És una alegria bestial que s'ha d'acabar amb una copa": Sant Jordi en 10 frases dels autors

Els escriptors expliquen què és per a ells aquesta celebració

Agències / Ara
2 min

Barcelona1. Ferrant Torrent ha explicat que fa les dedicatòries a gust del client depenent de si és un regal, un aniversari... "Si algú vol un dibuixet li faig una barraca, un avió o una paella".

2. Empar Moliner: "Aquest dia és una alegria bestial que s'ha d'acabar amb una copa", "que sempre està bé".

3. Rafel Nadal ha advertit que viu Sant Jordi "amb ganes i amb una mica de por" perquè fins ara ha tingut molt retorn del lector i avui potser no tindrà tant de temps per estar per ell ja que haurà de "córrer, córrer i córrer".

4. Imma Monsó: "Espero sobreviure, que per mi ja és molt en una festa multitudinària, una cosa que no m'entusiasma, però que en aquest cas és una festa molt maca".

5. Ferran Adrià ha assegurat que "no s'imaginava" tanta afluència de gent i ha celebrat una festa "tan maca, que aporta ànim en un moment de psicosi i de depressió".

6. Carles Porta: "En un dia com avui els ciutadans haurien de ser conscients que amb cada llibre que compren es dóna una bufetada a la crisi, sense haver d'esperar que els decrets llei ens arreglin les coses".

7. Lucía Etxebarria, mostrant el seu dit trencat, confessava que avui li resultarà difícil signar perquè va estar més de tres hores a l'Hospital de Sant Pau sense que l'atenguessin "per les retallades dels collons".

8. L'eurodiputat Raül Romeva, que avui presenta llibre, prefereix no barrejar els seus diferents 'barrets', perquè "avui és un dia per parlar de literatura i de llibres, i ja hi haurà més dies per tractar sobre qüestions polítiques".

9. L'exministre espanyol Manuel Pimentel: "El llibre és bonic. Visca el llibre!".

10. Andreu Martín: "La rosa és símbol d'amor, absolutament necessari per vèncer les crisis, i el llibre és símbol de cultura per combatre la 'garrulería'".

stats