Premis literaris
Llegim 10/11/2012

Francesc Puigpelat, premi de novel·la ciutat d'Alzira 2012

El llibre, recompensat amb 16.000 €, novel·litza el retorn de Macbeth. Emili Rodríguez-Bernabeu guanya el premi Ibn Jafadja de poesia amb 'Talismans'. Tots els premis seran publicats per l'editorial Bromera

Ara
2 min

BarcelonaEl XXIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 16.000 € per l'ajuntament de la localitat valenciana, ha estat per a 'El retorn de Macbeth', de Francesc Puigpelat. Amb aquesta obra, l'autor ha creat una novel·la sobre un engranatge metaliterari perfectament que permet interpretar el clàssic de Shakespeare des d'unes dimensions noves i que converteix l'obra en una continuació que convida al redescobriment del personatge. Narra l'encontre entre Macbeth, el fill bastard de Macbeth, rei d'Escòcia, i Fleance. Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és autor d’una vintena de llibres, entre els quals destaquen 'Jocs de corrupció' (Premi Joanot Martorell), 'Apocalipsi blanc' (Premi Josep Pla), 'La ruta dels almogàvers', 'La màquina de les ànimes', 'Roger de Flor' (Premi Ciutat de Tarragona), 'L’últim hivern de Ramon Llull' i 'Els Llops' (premi Carlemany).

El VII Premi de Poesia Ibn Jafadja –patrocinat amb 5.000 € per la UNED– ha sigut per a Emili Rodríguez-Bernabeu per 'Talismans'. El poemari és una indagació sobre les vivències, els objectes, les situacions, els paisatges exteriors i interiors que han format part de l'impuls estètic i de la reflexió filosòfica que sempre acompanya a l'autor. Emili Rodríguez-Bernabeu (Alacant, 1940) és metge cardiòleg i professor col·laborador honorífic del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant. Com a escriptor ha conreat principalment la poesia, però també l'assaig i la crítica literària.

El XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General ha sigut per a Susanna C. Manrubia i Damián H. Zanette per 'Genes y genealogías. Sobre nuestra herencia cultural y biológica', que Bromera publicarà en valencià en la col·lecció «Sense Fronteres». El XIV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta ha correspost a Joan Borja per 'Café del temps'.

stats