Sector editorial
Llegim 04/05/2015

La Fira del Llibre de València creix un 5% i factura 840.000 euros

Entre els llibres més venuts, les novetats de Ferran Torrent, Albert Espinosa, Rosa Montero i 'La paraula contrària', d'Erri de Luca

Europa Press
2 min
La Fira del Llibre de València 2015 / FIRA DEL LLIBRE

ValènciaLa 50 edició de la Fira del Llibre de València –que s'ha celebrat del 22 d'abril al 3 de maig– ha augmentat les seves vendes un 5% respecte al 2014. Llavors es van obtenir uns 800.000 euros, segons ha informat en un comunicat l'organització, que ha destacat que les dades indiquen "una tendència clara a l'estabilització amb un petit creixement". Les dades del 2015 són d'uns ingressos de 840.000 euros.

L'organització destaca que ha augmentat "molt moderadament" l'afluència de públic, facilitada pel temps "esplèndid" al llarg de tots els dies de la dira i pel fet que hi ha hagut un dia hàbil més que l'edició de 2014 . Les obres més venudes a les casetes de la fira han estat, a més de l'últim llibre d'Albert Espinosa, 'Barbaritats Valencianes', el llibre gràfic de Xavi Castillo i Lalo Kubala i la novel·la de Ferran Torrent ' Un dinar un dia qualsevol '. 'Les dones de la principal', de Lluís Llach, també es compta entre els llibres més venuts en català.

L'assaig, sobretot el de temàtica política i social, han entrat amb "molta força" amb 'La paraula contrària', d'Erri de Luca, 'Lluitant contra l'oblit', de Laura Ballester i 'El finançament valencià', de Vicent Cucarella. En assaig en castellà destaca molt clarament 'Memoria y desmemoria del MuVIM', de Romà de la Calle.

De les novel·les en castellà -gènere que sol registrar els majors nivells de vendes- els títols citats més vegades són: 'El peso del corazón', de Rosa Montero; 'Su ojos en mí', de Fernando Delgado i 'Desfile de ciervos', de Manuel Vicent. En poesia destaquen les obres d'Eduardo Galeano, mort al mes d'abril, la 'Obra completa' d'Alejandra Pizarnik i les 'Variacions Golberg' (en valencià) d'Antoni Ferrer.

En infantil i juvenil, el nou contracte de Laura Gallego, que li permet no haver d'acudir a fires i promocions, no ha impedit que un dels seus llibres, 'Todas las hadas del reino', estigui entre els més venuts. També han estat molt sol·licitades les obres de Carles Cano, que va presentar quatre novetats a la fira, així com els llibres de Peppa Pig, Geronimo Stilton i el Diari de Greg.

stats