ARA Llegim
Llegim 01/07/2013

Enrique Vila-Matas, condecorat amb l'Ordre de les Arts i de les Lletres de França

L'autor barceloní –traduït a una trentena de llengües– ja va ser nomenat cavaller de la Legió d'Honor per part del govern francès el 2008

Ara / Efe
1 min

ParísL'escriptor Enrique Vila-Matas ha rebut la distinció d'Oficial de l'Ordre de les Arts i les Lletres de França, segons li ha comunicat la ministra de Cultura francesa, Aurélie Filipetti, i l'ambaixador de França a Espanya, Jêrome Bonnafont. L'Ordre "recompensa a aquells que s'han distingit per les seves creacions en el domini artístic o literari o per la contribució que han aportat a l'esplendor de les arts i les lletres a França i al món", informa avui l'editorial Seix Barral.

L'autor barceloní ja va ser nomenat cavaller de la Legió d'Honor per part del govern francès el 2008 i avui ha comentat, irònicament, que "així París no s'acaba mai", en referència a la seva novel·la, que acaba de celebrar el desè aniversari. A 'París no se acaba nunca', el novel·lista narra els primers passos literaris a la ciutat del Sena, convida el lector a endinsar-se pels paisatges del lloc i rememora aquell jove aprenent d'escriptor, que a la dècada dels 70 va residir en unes golfes llogades a Marguerite Duras a la rue Saint-Benoit.

Nascut a Barcelona el 1948, l'escriptor té en el seu haver títols com 'Historia abreviada de la literatura portátil', 'Hijos sin hijos', 'El mal de Montano', 'Dublinesca' o 'Aire de Dylan'. Així mateix, és autor de diversos llibres d'assajos literaris com 'Para acabar con los números redondos', 'Desde la ciudad nerviosa' i 'El viento ligero en Parma'. Traduït a una trentena de llengües, compta amb premis com el Nacional de la Crítica, el de la Reial Acadèmia Espanyola, el Ciutat de Barcelona, l'Herralde de novel·la i el Médicis-Roman Étranger.

stats