Literatura
Llegim08/07/2014

Barcino publica cinc visions diferents del setge a Barcelona

'Cròniques del setge de Barcelona de 1713-1714' recull les experiències d'un frare, un botifler o un advocat membre del govern català

Ara
i Ara

BarcelonaUna nova forma de reviure el setge a Barcelona és conèixer les històries personals, úniques i inèdites de catalans que el van viure en primera persona. L'editorial Barcino publica 'Cròniques del setge de Barcelona de 1713-1714', que reuneix cinc visions dels fets del 1714. El llibre, a cura d'Agustí Alcoberro i Mireia Campabadal, es presentarà el 9 de juliol (19.00 h) al Born Centre Cultural.

La història de Manuel Mas, un austriacista i membre de les institucions catalanes, narra els fets des del punt de vista del govern de la ciutat. Per la seva banda, Aleix Claramunt va ser un botifler, notari partidari de Felip V, que va abandonar Barcelona i es va refugiar a la rereguarda borbònica, i que explica les dificultats per arribar a aquest destí. El frare Manuel Soler pertanyia al convent de Sant Josep i era un fervorós defensor de la causa catalana que va aprofitar el llibre on registrava els morts del convent per fer un retrat de la vida quotidiana del moment del setge a la ciutat. Finalment, hi ha dos autors anònims: un botifler que es va quedar a la ciutat i va ser empresonat i que es mostra especialment crític amb els defensors de Barcelona, i un combatent de la Coronela, que va viure els darrers moments del setge.

Cargando
No hay anuncios

'Cròniques del setge de Barcelona de 1713-1714' pertany a la col·lecció "Els Nostres Clàssics. Autors Moderns", que incorpora edicions crítiques d'autors en llengua catalana dels segles XVI, XVII i XVIII.