Novetat editorial
Llegim 03/11/2012

L'ARA Llegim explora la correspondència entre Paul Auster i J.M. Coetzee

El dia 8 de novembre arriba 'Ara i aquí', les cartes que s'han enviat Paul Auster i J.M. Coetzee entre l'any 2008 i el 2011. L'ARA Llegim avança uns quants fragments d'un llibre insòlit en la trajectòria dels dos escriptors

Jordi Nopca
1 min
L'art de construir la pròpia vida  per escrit

BarcelonaEl febrer del 2008, Paul Auster i Siri Hustvedt van anar fins a Austràlia per participar al festival literari d'Adelaida. Allà van conèixer personalment J.M. Coetzee, amb qui Auster havia entrat en contacte l'any 2005 perquè escrigués un pròleg per a una edició de les obres completes de Samuel Beckett, un dels referents compartits dels dos escriptors. "Va ser a Adelaida, que Coetzee va proposar a Auster que treballessin en un projecte conjunt –explica Pilar Beltran, editora d'Edicions 62–. El repte era mantenir una correspondència que 'donés cos a l'amistat', encara que un visqués a Austràlia i l'altre a Nova York".

'Ara i aquí', a Edicions 62 en català i a Anagrama-Mondadori en castellà, arrenca amb consideracions de Coetzee sobre l'amistat, que són replicades 15 dies després per Auster.

Trobareu el reportatge sencer a l'ARA Llegim.

stats