Sector editorial
Llegim 19/12/2013

Daniel Fernández, nou president del Gremi d'Editors de Catalunya

Nascut a Barcelona el 1961, és editor i administrador de l’editorial Edhasa i president de Castalia ediciones, De Vecchi ediciones i Ediciones Prensa Libre

Ara
2 min

BarcelonaEl Gremi d'Editors de Catalunya ha nomenat aquest dijous la nova Junta de Govern de l'entitat, que estarà presidida per Daniel Fernández, en substitució de Xavier Mallafré. La candidatura única de Fernández ha estat escollida en Assemblea General.

Daniel Fernández (Barcelona, 1961), és editor i administrador de l'editorial Edhasa i president de Castalia ediciones, De Vecchi ediciones i Ediciones Prensa Libre. En la seva trajectòria al món editorial destaca la direcció de les revistes 'Saber' (1985-1986) i 'L'Avenç' (1987-1999), la direcció general d'Ediciones Grijalbo (1990-1993) i la direcció literària del grup editorial Grijalbo-Mondadori. És membre de la junta directiva de la Federación de Gremios de Editores de España, del Consejo de Administración de CELESA i del Comité Ejecutivo de la International Publishers Association (IPA). Llicenciat en Filologia Hispànica i diplomat en Administració d'Empreses Culturals, ha exercit de professor de Llengua i literatura espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i col·labora en premsa escrita, ràdio i televisió. El nou president del Gremi d'Editors de Catalunya, que ocupava fins ara la vicepresidència de la Junta de Govern de l'entitat, seguirà consolidant el projecte desenvolupat per l'anterior directiva presidida per Xavier Mallafré.

El president sortint, Xavier Mallafré, fent balanç del seu mandat, ha volgut senyalar que "s'està avançant en l'establiment d'un nou marc legal, en el qual ja s'han assolit fites com la modificació del codi penal per la lluita contra la pirateria". Mallafré ha incidit especialment en que "tots aquests importants avenços i molts d'altres que vindran han estat possibles gràcies a la bona col·laboració dels agremiats per afavorir la millora de la indústria editorial, tant entre els editors de Catalunya com amb els de la resta de l'estat, així com amb els altres estaments gremials del llibre com els llibreters, distribuïdors i impressors".

Lluitar contra la pirateria i consolidar el model digital

El nou president electe del Gremi d'Editors de Catalunya, Daniel Fernández, ha analitzat els principals reptes que haurà d'afrontar la institució durant el seu mandat: "caldrà treballar per enfortir i destacar el paper social i cultural de l'editor a la vegada que ens ocupem de temes més concrets com la redacció d'una nova llei de Propietat Intel·lectual espanyola, la lluita contra la pirateria, la consolidació del doble model d'edició paper/electrònic o l'obtenció d'un IVA reduït per a l'edició digital". Altres fites que caldrà assolir, segons Fernández, seran "el sosteniment del preu fix, el recolzament a la xarxa de llibreries, la màxima promoció dels autors i els seus drets, així com el foment de la lectura i del llibre com a font bàsica d'educació i desenvolupament social".

stats