Llibres
Llegim 22/10/2012

Jordi Sierra i Fabra rep el Cervantes Chico a la seva trajectòria

La princesa Letícia destaca les 400 novel·les, traduïdes en 25 llengües, i els 10 milions de llibres venuts de l'escriptor barceloní de novel·la infantil i juvenil

Efe
2 min
Premi Cervantes Chico per a Javier Sierra

Alcalá de HenaresLa princesa Letícia ha lliurat avui el premi Cervantes Chico a l'escriptor barceloní Jordi Sierra i Fabra, prolífic escriptor de literatura infantil i juvenil, amb més de deu milions de llibres venuts, en una cerimònia celebrada al teatre Cervantes d'Alcalá de Henares.

El pati de butaques estava ocupat per 256 escolars procedents d'escoles de la ciutat elegits pels seus companys de classe, que, abans del lliurament del guardó, també han rebut diplomes en reconeixement als seus valors humans. Amb molt d'entusiasme, aplaudiments i algun crit dels petits ha estat acollida l'arribada de la princesa Letícia, la qual ha invitat els nens a practicar la lectura, malgrat que sigui una activitat que exigeixi esforç, perquè, els ha dit en un discurs, "val la pena". "Us dic, i segur que també us ho diuen les vostres mares, els vostres pares i professors, que el que més ens costa és el més interessant, és del que més s'aprèn. Llegir us farà pensar per vosaltres mateixos. I per això cal fer un esforç", ha dit.

Més de 400 novel·les, en la seva majoria destinades a nens i joves, publicades a més de 50 països i traduïdes a 25 llengües, més de deu milions de llibres venuts, dues fundacions dedicades a ajudar joves escriptors avalen la trajectòria literària de Sierra i Fabra. La princesa Letícia ha explicat als escolars com el premiat va escriure la seva primera novel·la als dotze anys, els ha revelat que era tartamut, i que "contra tot pronòstic i armat només amb el seu talent, la seva constància i el seu esforç" va aconseguir complir el seu somni de ser escriptor.

Jordi Serra i Fabra, que suma aquest Cervantes Chico que concedeixen l'Ajuntament d'Alcalá i l'Associació de Llibreters de la ciutat, a molts altres reconeixements aconseguits al llarg de la seva extensa carrera, s'ha dirigit als assistents en una entusiasta al·locució creditora de la seva ben demostrada passió per les lletres.

També ha explicat que és tartamut "encara que no ho sembli", que va arribar a odiar Cervantes quan era nen perquè el van obligar a llegir 'El Quixot' durant quatre cursos seguits, sense acabar-lo mai, i que mai no ha parat de llegir i escriure: "Llegir em va salvar la vida", ha proclamat.

stats