Novetat editorial
Llegim 11/03/2013

Carme Riera retrata la seva infantesa a Mallorca al seu darrer llibre

'Temps d'innocència' (Edicions 62 / Alfaguara) ha estat motivat pel naixement de la néta de l'escriptora. El llibre arrenca l'any 1948 i recull una sèrie de records de Riera que arriben fins al seu desè aniversari

Ara / Acn
1 min
L'escriptora Carme Riera

BarcelonaL'escriptora Carme Riera recrea la seva infantesa al llibre autobiogràfic 'Temps d'innocència' (Edicions 62 / Alfaguara). Riera descriu, des de la mirada de quan era una nena, la Mallorca que la rodeja i presenta un univers infantil màgic i innocent, però també de pors, culpes i prohibicions i de tradicions i oficis que ja han desaparegut. L'objectiu de Riera era explicar-li a la seva néta "un univers que ella no coneixerà". L'escriptora ha explicat que el llibre és una visió personal de la infantesa, però "no només és això", ha advertit, perquè les persones de la seva generació s'hi sentiran identificades.

Carme Riera elabora amb aquesta obra un retrat íntim i panoràmic d'una família i dels seus cercles i del seu entorn durant la postguerra. "Els nens que viuen ara a Palma no poden recuperar els sons de les campanes o les olors del femater o de l'encens de Setmana Santa ni el que podien ser els sons de les campanes o dels ramats de bens". Riera ha dit que és important que els grans mirin cap endarrere i cap dins i per mostrar el passat als que viuen el present que no té res a veure amb aquella època.

stats