LITERATURA
Llegim 04/12/2012

Carles Hac Mor presenta 'Dietari del pic de l'estiu', Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona 2012

Edicions 62 publica el nou llibre del poeta lleidatà que és com "un gran dissabte": molta poesia i desordre

Acn
1 min

BarcelonaCarles Hac Mor ha presentat 'Dietari del pic de l'estiu', llibre guanyador del Premi de Poesia dels Jocs Florals de Barcelona 2012 publicat a la Col·lecció Poesia d'Edicions 62. El poeta lleidatà ha explicat que, d'acord amb el seu concepte d'escriptura, intenta que "cada llibre sigui diferent a l'anterior per no tenir un estil fixat" i ha afegit que aquest és un poemari "especial" que "acaba formant una unitat, no volguda".

Hac Mor ha reconegut que sempre ha estat "molt contrari" als premis i que s'hi va presentar incentivat per la dotació econòmica. Tot i així, considera que els Premis Jocs Florals "tradicionalment tenien un to carrincló però últimament s'han posat al dia" i que ja no és un "desprestigi" tenir el premi en el palmarès.

Jordi Marrugat, estudiós de la literatura, ha fet un petit repàs a la situació actual de la poesia catalana i ha recordat que Carles Hac Mor identifica la situació actual amb un "gran dissabte", ja que hi ha molta poesia i un gran desordre. El mateix poeta ha afirmat que és un "moment de gran revifalla dels recitals" i un "bon moment" per a la poesia catalana gràcies, sobretot, "a moltes noies joves".

"L'obra d'en Carles sorprèn perquè se situa contra les idees establertes del que és l'art, es planteja l'escriptura com un joc i és una obra amb molt sentit de l'humor", ha dit Marrugat. "Defensa que l'escriptura i la llengua no tinguin una coherència lògica, defensa una escriptura feta a partir de contradiccions constants", ha afegit. Xavier Folch, editor del volum, ha assegurat que Hac Mor ha signat "alguns dels millors llibres de poesia d'aquest segle" i que aquest és un "llibre excel·lent, des del títol fins als versos finals".

stats