Novetat editorial
Llegim 08/05/2013

Camilla Läckberg: "Als quatre anys vaig dibuixar un llibre de quatre pàgines on Santa Claus matava la seva dona"

Amsterdam llibres publica 'Els vigilants del far', el setè cas dels investigadors Ericka Falck i Patrick Hedström. L'autora és una de les més venudes a Suècia des de fa una dècada

Ara
2 min
Camilla Läckberg

BarcelonaUn misteriós far amaga les claus per resoldre un assassinat a 'Els vigilants del far', la novel·la amb la qual Camilla Läckberg continua la seva saga policíaca i que coincideix amb la publicació del segon volum de la seva col·lecció infantil Super Charlie. Erica Falck, una dona intel·ligent que combina l'escriptura de biografies amb la resolució de crims sinistres, és la protagonista d'una sèrie que ha venut més de 12 milions d'exemplars a Europa i que torna amb un nou cas en el setè volum, publicat per Amsterdam i Maeva.

A Falck l'acompanyaran el seu marit, l'afable i sagaç policia Patrik Hedström, i els seus companys de la comissaria, que ajudaran la investigadora a resoldre el misteriós assassinat d'un financer. Sembla que les pistes condueixen cap al misteriós far.

En aquest lliurament, que barreja el present amb salts a l'any 1870 i en què sorgiran "històries d'antigues llegendes", diu la nota, la protagonista es traslladarà a l'illa de Graskär, un lloc solitari on s'enfrontarà als foscos mites i enraonies que envolten la família que va habitar el far al segle XIX.

Un cas atípic

L'escriptora es va dedicar en un principi a l'economia i el món empresarial, fins que, motivada per la seva família, va començar la redacció de la primera novel·la a la seva ciutat natal i la va omplir de crims sense resoldre. La tranquil·litat de Fjällbacka, un petit poble de pescadors del segle XVII situat a la costa oest de Suècia, es va veure alterada per un horrible crim amb la primera novel·la de la saga, 'La princesa de gel' (2002).

L'autora sueca sempre ha mostrat predilecció pel gènere negre: "Als quatre anys vaig dibuixar un llibre de quatre pàgines on Santa Claus matava la seva dona". Läckberg ha rebut diversos premis al llarg de la seva carrera, com el SKTF al millor autor de l'any (Suècia) el 2005 o el gran premi de literatura policíaca de França el 2008.

A part d'aquesta saga de gènere negre, l'autora ha decidit enfrontar-se a la literatura infantil amb Super Charlie, un nadó superheroi que torna amb el seu segon volum, 'Super Charlie y el ladrón de peluches' (Maeva).

stats