Novetat editorial
Llegim 03/07/2013

'L'adolescent de sal', de Biel Mesquida, torna a les llibreries

Guanyadora el 1973 del premi Prudenci Bertrana, entronca amb la tradició de la novel·la dels anys de formació

Acn
1 min

BarcelonaLa novel·la 'L'adolescent de sal', de l'escriptor Biel Mesquida, considerada una obra de culte de la literatura catalana que va ser prohibida i censurada durant dos anys a la dècada dels 70, ha estat reeditada per La Butxaca quan es compleixen quatre dècades de la seva publicació. L'obra, guanyadora el 1973 del premi Prudenci Bertrana, entronca amb la tradició de la novel·la dels anys de formació, amb el tema central de l'adolescència perduda i alhora persistent. La crítica considera que es tracta d'un dels textos més singulars i innovadors de la literatura catalana contemporània.

Per al crític Jordi Llovet, excepte 'Solitud', de Víctor Català, "potser cap altra obra de tota la literatura catalana moderna ha exposat amb tanta perfecció i entusiasme pulsional els difícils camins a través dels quals el sexe arriba, tard o d'hora".

Nascut a Castelló de la Plana el 1947, Mesquida ha desafiat des dels seus inicis com a escriptor els gèneres, sense respectar-los i posant sempre per davant la creativitat. El seu últim llibre és 'Llefre de tu' (Club Editor, 2012).

En les seves obres, les relacions humanes, els amors, els adulteris, els fracassos, la gelosia o la destrucció del territori balear són protagonistes, amb un llenguatge, segons ha assenyalat en alguna ocasió, que ha de servir per "acariciar, electritzar i fer viure el lector".

stats