ARA Llegim
Llegim 11/12/2014

Les biblioteques públiques de Catalunya unificaran catàleg i carnets

Es tracta de dues de les mesures d'un conveni entre el Govern i la Diputació de Barcelona per fomentar la lectura i impulsar l'activitat cultural

Ara
2 min

BarcelonaEl Departament de Cultura i la Diputació de Barcelona han signat un protocol de col·laboració per treballar de forma conjunta i millorar el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, el conjunt organitzat de serveis de biblioteques del país. Entre d'altres, el conveni preveu la creació d'un catàleg únic dels fons de què disposen aquests equipaments i un carnet unificat amb el qual serà possible gaudir dels avantatges de la xarxa a qualsevol punt del país. Finalment, també es treballarà per oferir un servei de préstec interbibliotecari unificat que està previst que entri en funcionament el segon semestre del 2015.

Així, pel que fa al catàleg col·lectiu, s'hi treballarà l'any vinent amb la idea que estigui disponible a partir del primer semestre del 2016. El primer semestre del 2015 es posarà en funcionament una passarel·la tecnològica que permetrà fer consultes simultànies dels catàlegs actuals de les biblioteques públiques que gestionen ambdues institucions, el catàleg Aladí de la Diputació i l'Argus del Departament de Cultura.

Facilitar l'ús de les biblioteques

La idea del carnet unificat respon a l'objectiu de facilitar que es facin servir les biblioteques públiques sigui quin sigui el municipi on l'usuari s'hagi donat d'alta. Es preveu que el carnet entri en funcionament alhora que el catàleg únic, és a dir, durant el primer semestre del 2016, i portarà associat un catàleg d'avantatges per als usuaris.

Finalment, el conveni també estableix que es treballarà per oferir un servei de préstec interbibliotecari unificat que hauria d'entrar en funcionament el segon semestre del 2015. L'oferiran totes les biblioteques del país i també la Central de Préstec i Serveis Especials del Departament de Cultura (Cepse).

El conveni té una vigència de 2 anys amb una pròrroga possible de 2 anys més i entra en vigor en la data de la seva signatura.

stats