Sector editorial
Llegim 16/07/2014

L'editora Berta Bruna deixa Columna

Ha estat al capdavant del segell –juntament amb Destino i Planeta en català– des del 2011. Hi portava dotze anys vinculada

Jordi Nopca
1 min

BarcelonaBerta Bruna (Barcelona, 1975) deixa Columna després de dotze anys treballant-hi. "Vaig entrar-hi al 2002 com a cap de comunicació –explica–. Més endavant, quan Planeta va entrar en l'accionariat, em vaig ocupar de la comunicació de Columna, i dels llibres en català de Destino i Planeta. Des de la creació de Grup 62 al 2007 vaig estar dirigint el departament de comunicació i màrqueting del grup. Quan l'Ester Pujol va assumir el lloc de directora editorial del Llibre d'Interès General al 2011 vaig convertir-me en l'editora dels tres segells. He de dir que ha estat un privilegi poder fer-ho amb uns catàlegs com els que tenia".

Bruna diu que deixar l'empresa ha estat "una decisió personal". I afegeix: "Em costava trobar un lloc que m'acabés de compensar dins de la casa. Recentment em van fer la proposta d'ocupar-me de la no-ficció en castellà des de Destino. Llavors vaig decidir que el més honest per part meva era acabar la relació amb Planeta. Me'n vaig contenta i trista alhora, perquè he deixat molts projectes que estaven començats".

Pel que fa al futur, Bruna diu que necessita "prendre una mica de distància" i apunta que una de les possibilitats és treballar en una empresa "amb una estructura menys gran i amb inèrcies menys marcades", desenvolupant-hi eines per "recuperar el mercat del llibre", que en els últims cinc anys ha perdut al voltant d'un 40%.

Abans d'entrar a Columna, Berta Bruna havia treballat a Random House Mondadori. Actualment, l'editora de Columna és Ester Pujol –que havia precedit a Bruna en el càrrec–, i el director editorial de Grup 62 és Emili Rosales.

stats