Música
Llegim 10/09/2012

'Cançons de la veritat oculta' commemora el centenari de Pere Calders

El llibre-disc recull onze dels seus contes més emblemàtics transformats en cançó. Els temes han sigut compostos per Jaume Pla, Ramon Faura, Pau Guillamet, Maria Rodés i Joan Pons, entre d'altres, i són cantats per Judit Neddermann

Ara / Acn
1 min
Homenatge musical a Pere Calders

BarcelonaEl 29 de setembre del 2012, Pere Calders hauria fet 100 anys, i amb motiu de l'efemèride, onze autors de la nova escena independent catalana publiquen el llibre-disc 'Cançons de la veritat oculta', en el qual alguns dels seus contes més emblemàtics s'han transformat en cançó gràcies a una de les veus emergents de l'escena musical catalana, Judit Neddermann. Es tracta d'un espectacle dirigit per Genís Bou (The Gramophone Allstars) que finalment es publica en format llibre-disc. Les cançons han sigut escrites per Jaume Pla (Mazoni), Maria Rodés, Pere Agramunt (La Brigada), Joan Pons (El Petit de Cal Eril), Joan Colomo, Vicky de Clascà (Bikimel), Guillem Caballero (Els Surfing Sirles), Mireia Madroñero (Miss Carrussel), Ramon Faura (Le Petit Ramon), Pau Guillamet (Guillamino) i Jordi Lanuza (Inspira).

Tots ells s'han inspirat en l'univers de Calders, cercant en reculls emblemàtics com 'Cròniques de la veritat oculta' o 'Invasió subtil', amb incursions en l'etapa mexicana o fins i tot a partir dels seus enginyosos contes curts. A més de les onze cançons enregistrades a l'estudi per Judit Neddermann, el llibre-disc de 'Cançons de la veritat oculta' compta amb un text escrit per la néta de l'escriptor, Diana Coromines, i també s'hi poden veure fotogrames extrets de la interessant obra fílmica de Calders.

Noves dates de la gira de presentació

A més de la publicació del disc, segueix també en gira l'espectacle 'Cançons de la veritat oculta'. Aquestes són les primeres dates previstes per a la tardor: el dia 28 de setembre, a la NauB1 de Granollers; el 3 de novembre, a El Torín, a Olot, i el 9 de novembre, a l'Auditori de Vilafranca del Penedès.

stats