Premis literaris
Llegim 28/12/2011

Premi Gourmand per a 'Històries del motel', de Miquel Berga

El llibre de Miquel Berga ha guanyat en la categoria de llibre de cuina en català. Competirà per la categoria de millor llibre de cuina del món durant la final que tindrà lloc al març del 2012

Ara
2 min
Coberta del llibre 'Històries del motel'

BarcelonaHistòries del Motel. 50 Anys de L'Hotel Empordà (Ara Llibres, 2011), de Miquel Berga, ha estat distingit pels Premis Gourmand dins la categoria Best Food Literature publicat en català el 2011. La distinció suposa la seva candidatura oficial a obtenir el Premi Gourmand Internacional, que es distribueix en més de quaranta categories i en el qual l'any passat van concórrer més de 8.000 títols de 154 països. Considerat el Nobel de la literatura gastronòmica, el veredicte es donarà a conèixer el 6 de març del 2012 com a preàmbul de la III Fira dels Llibres de Cuina de París.

El 1961, Josep Mercader obria l’Hotel Empordà a la N-II, carretera de pas obligat per als vehicles que anaven i venien de França. El motel aviat es va convertir en referent gastronòmic. Històries del Motel és un recorregut pels cinquanta anys d’aquest establiment, que posa la mirada en els seus protagonistes –Josep Mercader, Jaume Subirós i el client il·lustre, Josep Pla–, dóna veu a Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Joan Roca i Colman Andrews. Descriu les experiències de Narcís Comadira, de Jaume Subirós, d’uns corresponsals de premsa a l’Àsia, i de l’autor anònim d’un manuscrit trobat que representa el col·lectiu de clients del motel, tot amanit amb cinquanta receptes d’alguns dels plats que han fet gran el motel.

El Nobel de la literatura gastronòmica

Considerat el Nobel de la literatura gastronòmica, el veredicte del guardó es donarà a conèixer el dia 6 de març com preàmbul de la III Fira dels Llibres de Cuina de París. Les millors postres de l'àvia Remei. 100 receptes, de Cossetània, ha estat guardonat en la categoria de millor llibre de postres, mentre que Sopes fredes i calentes (Cossetània), de Mariona Quadrada i amb fotografies de Josep Borrell, ha estat considerat el millor llibre de cuina publicat en català en la categoria de millor fotografia de llibre de cuina.

stats