ARA Llegim
Llegim 30/01/2015

Anne Perry: "La violació és un crim de violència, no de sexe"

L'autora britànica ha presentat la novel·la 'Medianoche en Marble Arch' en el marc de la BCNegra 2015. Aquest divendres a la tarda conversarà a les 19 h amb Francisco Luis del Pino a la Biblioteca Jaume Fuster

Europa Press
2 min
Anne Perry / PERE VIRGILI

BarcelonaL'autora britànica Anne Perry relata a 'Medianoche en Marble Arch' (Ediciones B) el cas d'una violació a la societat victoriana de Londres, on el poder i el masclisme masculí aboca dosis de culpa sobre la víctima, ha explicat aquest divendres a la roda de premsa de presentació, en el marc de la BCNegra 2015. A la novel·la –la número 28 de la sèrie protagonitzada per Thomas Pitt, sobre la qual escriu actualment la número 32– Perry planteja la disjuntiva sobre com reaccionar davant d'una violació, si és millor denunciar-la públicament i legalment, prendre una venjança personal o ocultar-la.

Tot això, situat en una societat en què la dona quedaria estigmatitzada i veuria arruïnada la seva única carrera possible, la del matrimoni, a diferència de l'actualitat, on hi ha més opcions, "però el crim és el mateix, i una violació no se supera", ha apuntat, en referència als casos que ha pogut conèixer.

La luxúria no és el motiu de la violació

"La violació és un crim de violència, no de sexe. No és per desig, és per odi, comporta ràbia i humiliació", ha recalcat Perry, que es pregunta, amb aquesta novel·la, quanta gent deu caminar pel carrer amb ràbia sota la pell. A més de desmentir la luxúria com a motiu, l'escriptora ha apuntat que quan es culpen actituds de la víctima és fruit de la por: "És la por el que fa que algunes dones arribin a pensar que és culpa d'algú, perquè això implica que si no vas sola, i no vesteixes de determinada manera, estaràs segura –ha dit–. I tothom vol estar segur".

Pitt a la gran pantalla

L'autora ha anunciat que actualment treballa en el guió d'una adaptació al cinema dels seus llibres que tenen com a protagonista Thomas Pitt, al costat d'una guionista que és amiga i en la qual confia a l'hora de posar la història a les mans.

Perry ha admès que li agradaria que adaptessin en format televisiu les novel·les del seu altre personatge, l'inspector Monk, al qual opta quan les històries que vol narrar són de tipus legal, metge o militar.

També ha explicat que li agraden les sèries televisives, especialment les americanes i les que la fan pensar, però que adaptar una història sense que els personatges i els valors morals se'n vegin afectats és una feina complicada.

stats