Entrevistes19/11/2016

“Grècia va ser el Big Bang que va crear el nostre món”

Finalista del premi Planeta

J.n.

L’impressionant Marcos Chicot -fa més de dos metres d’alçada, i el restaurant de l’Hotel Casa Fuster li queda petit- va quedar entre els cinc finalistes del Planeta amb El asesinato de Pitágoras l’any 2012, però la crisi va fer que l’editorial no publiqués el llibre. Se’l va autoeditar i es va convertir en la novel·la en castellà més venuda a tot el món en format digital.

El asesinato de Pitágoras és la història d’un fracàs convertit en èxit.

La publicació digital va fer que a través d’internet els lectors es bolquessin en la novel·la i la convertissin en un fenomen. Va estar onze mesos al número u. Oferia una fórmula semblant a El asesinato de Sócrates : l’equilibri entre entreteniment i elements que et permetien conèixer la Grècia clàssica.

Cargando
No hay anuncios

Reincideix amb Grècia.

Fa 12 anys que vaig prendre la decisió d’especialitzar-m’hi. Grècia va ser el Big Bang que va crear el nostre món. Per escriure aquesta novel·la vaig llegir unes 50.000 pàgines i tenia un document amb 800 pàgines de notes.

Cargando
No hay anuncios

Els dos protagonistes són l’atenenc Sòcrates i l’espartà Perseu.

Vull construir una novel·la que enganxi el lector des de la profecia inicial de Delfos. Sòcrates no va néixer sent un gran filòsof. Va ser pare i marit d’una dona més jove. També va lluitar. Perseu, que tot i ser espartà creix a Atenes, em permet parlar de l’enfrontament entre els dos pobles amb un element edípic: el jove no sap que el seu pare és un dels cabdills de l’exèrcit d’Esparta.

Cargando
No hay anuncios

Atenes no és un lloc tan idíl·lic com ens han venut.

Eurípides deia: “La democràcia és la dictadura dels demagogs”. Atenes era un lloc d’esplendor, però també va erigir l’Acròpoli a base d’extorquir els pobles que tenia sotmesos. Si no pagaven els tributs, mataven a tots els homes i esclavitzaven les dones i els nens.