Obituari
Llegim 27/11/2016

Mor Micharmut, un dels grans referents del còmic valencià

Juan Enrique Bosch Quevedo tenia 63 anys i havia publicat llibres com 'Futurama', 'Raya' i 'La noche de la rata', aquest últim publicat a Edicions de Ponent, on va col·laborar amb assiduïtat

Jordi Nopca
1 min
Micharmut, un dels grans referents del còmic valencià

BarcelonaJuan Enrique Bosch Quevedo –que va signar les seves historietes amb el nom de Micharmut– ha mort aquest diumenge a l'edat de 63 anys a causa d'una llarga malaltia. Ha estat un dels grans referents de la Nova Escola Valenciana –que inclou autors com Sento, Mique Beltrán i Daniel Torres– i va començar a publicar en fanzíns com 'Els tebeus del cingle' i en revistes com 'Papel', 'Bésame Mucho' i 'Cairo'. Va ser aquesta última publicació de Norma –que va aparèixer entre el 1981 i el 1991– la que el va donar a conèixer a un públic més ampli.

Més endavant va col·laborar també en revistes com 'Madriz', el 'TBO' del 1986, 'Medios Revueltos', 'Camacuc' i 'Rumbo Sur'. Entre els seus llibres destaquen 'Futurama', 'Raya' i '24 hores'. La seva col·laboració amb el segell Edicions de Ponent –que va perdre recentment el seu editor, el també valencià Paco Camarasa Pina– es va materialitzar en volums com 'La noche de la rata', 'Pip', 'Arf' i 'Solo para moscas', que reunia una selecció del que anava publicant al seu blog.

Una de les vinyetes de Sólo para moscas, de Micharmut
stats