Llegim Actualitat 02/02/2021

Lluís Prats guanya el Premi Carlemany 2021

L'escriptor terrassenc obté el guardó amb la història d'un noi i una elefanta

2 min
Lluís Prats l'any passat quan va guanyar el Premi Folch i Torres

BarcelonaLa història d'amistat entre un nen i una elefanta ha estat escollida guanyadora del 10è premi Carlemany per al foment de la lectura. L'escriptor Lluís Prats (Terrassa, 1966) s'ha endut el guardó amb la novel·la Archie, el nen que parlava als elefants, que arrenca a Kenya el 1947 i explica el vincle entre un jove i una elefanta nascuda a tocar de la plantació de te de la seva família. La infantesa del noi queda marcada per aquest esdeveniment, i el lligam amb l'animal l'acompanyarà durant 60 anys de la seva vida. La novel·la guanyadora posa el focus en la relació entre la humanitat i la natura a partir de la llibertat dels elefants.

Lluís Prats és autor de més d'una vintena de llibres que van des de la novel·la juvenil fins a l'assaig històric. Amb Hachiko. El gos que esperava, l'escriptor va ser guardonat el 2018 amb el premi Strega Ragazzi, un dels reconeixements de literatura infantil i juvenil més prestigiosos del món. Amb aquesta història també va obtenir el premi Josep Maria Folch i Torres el 2014, que el 2019 va tornar a guanyar amb el llibre Estimat monstre. Prats ha rebut altres guardons, com el premi Ramon Muntaner per la novel·la Kambirí i el Guillem Cifre de Colonya per Corporació d'alienígenes.

La novel·la de Lluís Prats ha estat seleccionada entre 38 originals per un consell lector que ha triat quatre finalistes. Aquests s'han sotmès a les lectures d'un jurat de nou estudiants andorrans que tenen entre 14 i 16 anys i que han triat la història guanyadora. El premi Carlemany està dotat amb 8.500 euros i l'impulsa el govern d'Andorra juntament amb Grup 62. Archie, el nen que parlava amb elefants es publicarà el 12 de maig sota el segell de Columna. En edicions anteriors, el premi Carlemany ha reconegut les obres de Selena Soro, Laia Aguilar, Muriel Villanueva, Jordi Ortiz i Francesc Puigpelat.

stats