Llegim  /  Actualitat 24/08/2018

Les lletres catalanes, convidades d'honor al Festival Internacional de la Literatura de Mont-real

Hi participaran Xavier Bosch, Lluís Llach, Imma Monsó i Ramon Erra

Ara / Efe
2 min
Xavier Bosch guanya el premi Quim Regàs de periodisme

BarcelonaLes lletres catalanes seran les convidades d'honor en la 24a edició del Festival Internacional de la Literatura (FIL), que se celebrarà del 21 al 30 de setembre a Mont-real (Canadà) i comptarà amb els escriptors Xavier Bosch, Lluís Llach, Imma Monsó i Ramon Erra, segons ha anunciat l'Institut Ramon Llull en un comunicat. A més, també hi participaran els músics Muchacho i Los Sobrinos, Barbara Corsini, Mireia Tejero i la ballarina Sol Picó, en una mostra que acollirà diferents disciplines artístiques, com la música, el cinema i la dramatúrgia.

Amb l'impuls de l'Institut Ramon Llull, la literatura catalana serà present en 12 activitats en les quals els escriptors i artistes convidats dialogaran amb escriptors i periodistes quebequesos. Bosch participarà en una jornada sobre llengües i riquesa cultural a Europa, Erra en una lectura musicada en català i en francès de la seva novel·la 'Far West gitano' i Llach llegirà fragments de 'Lluís Llach, la veu de Catalunya', a més de conversar amb la periodista Lisa-Marie Gervais.

Per la seva banda, Monsó parlarà amb la periodista quebequesa Claudia Larochelle, impartirà una conferència a la Universitat de Mont-real i llegirà fragments de les seves obres en un acte en què també es podrà gaudir de la dansa de Sol Picó i la música de la saxofonista Mireia Tejero, entre altres activitats. Fruit de la col·laboració entre el FIL i l'Institut Ramon Llull, l'any passat l'escriptor Miquel de Palol va visitar el festival per presenta-hi la seva obra 'El jardí dels set crepuscles' i el 2016 Sebastià Alzamora va ser un dels convidats internacionals del festival.

Amb més de 200 autors internacionals presents, el Festival Internacional de la Literatura de Mont-real ha reunit més de 4.500 escriptors i artistes des que es va crear i ha tingut ciutats convidades d'honor com Ginebra i París, entre d'altres.

stats