ACTUALITAT
Llegim Actualitat 21/01/2021

La mirada a l'insomni de David Jiménez Torres, primer premi de no-ficció de Libros del Asteroide

El guardó ha rebut 465 propostes, de les quals 145 venien de l'Amèrica Llatina

i
Jordi Nopca
1 min
Per què no dormir és mortal? No ho pregunteu al cervell, sinó als budells

BarcelonaL'èxit de convocatòria de la primera edició del premi de no-ficció de Libros del Asteroide, dotat amb 7.000 euros, ha fet que s'hi presentessin 465 propostes, entre les quals el jurat –format per Jordi Amat, Daniel Capó, Leila Guerriero, Daniel Gascón i l'editor Luis Solano– ha distingit El mal dormir, de David Jiménez Torres.

Nascut a Madrid el 1986, l'autor, columnista i professor universitari ha escrit un assaig, que es publicarà al setembre, sobre l'experiència de tenir problemes amb el son. "Dormir és una activitat tan aparentment misteriosa com estimar, sentir-se feliç o trobar-se a un mateix", ha dit l'autor, que actualment dona classes a la Universidad Complutense de Madrid.

Jiménez Torres ha publicat anteriorment novel·les com Salter school (2007) i Cambridge en mitad de la noche (2018) i assajos com El país de la niebla (2018). El jurat destaca l'amenitat i rigorositat de l'obra de Jiménez Torres. Han escollit també dos llibres finalistes: Fieras familiares, del zoòleg i naturalista mexicà Andrés Cota, i De la cárcel al Olimpo, del periodista i escriptor del Salvador Roberto Valencia.

stats