Va de llibres

Elisenda Carod: "Una sàtira àcida, molt britànica, 300% recomanable"

La periodista recomana el 'bestseller' anglès 'Cómo matar a tu familia', de Bella Mackie

2 min
Elisenda Carod presentat La tarda de Catalunya Ràdio

BarcelonaLa periodista Elisenda Carod aprofita l'estiu per llegir sense horaris i sense parar. "Devoro els llibres", assegura. Sobretot es decanta per la novel·la negra i el thriller, perquè són gèneres que contrasten amb la lectura que ha de fer en el seu dia a dia per feina, i per històries que estiguin escrites per dones i siguin esmolades. El primer que va arreplegar aquest estiu el va enllestir amb quatre dies i li va agradar tant que el va recomanar de seguida per Instagram: Cómo matar a tu família, de Bella Mackie (Suma). "M'ha sorprès molt. És la primera novel·la d'una periodista anglesa nascuda el 1983, i ho dic perquè compartim molts referents generacionals que m'han fet molta gràcia. És satírica, àcida, molt britànica, brillant, 300% recomanable", explica.

El llibre s'ha convertit en bestseller al Regne Unit perquè retrata justament el classisme britànic i ho fa a partir d'una trama criminal: la protagonista està marcada per l'absència del seu pare milionari i decideix convertir-se en assassina en sèrie i liquidar tota la família per venjar la mare i apoderar-se de l'herència. "M'encanta com retrata les incongruències de les persones: el que expressem a les xarxes i el que fem, com fem servir la moda, com ens comportem... Fa un retrat de molts tipus de personatges al llarg de la peripècia. És una lectura ràpida i fàcil que m'ha encantat", celebra.

La periodista de La tarda de Catalunya Ràdio i presentadora de l'Està passant a TV3 també recomana dues novel·les més amb acció i humor, escrites per monologuistes: Se tiene que morir mucha gente, de Victoria Martín (Plaza & Janés), i Ansia, d'Henar Álvarez (Planeta). A més, com que els seus seguidors a les xarxes la nodreixen de recomanacions d'aquest estil, ja s'ha cruspit dues novel·les de Freida McFadden, estrella del thriller psicològic viral. I tot just arrenca l'estiu.

stats