PREMIS LITERARIS
Llegim  /  Actualitat 07/05/2019

Cristian Martín guanya el 7è Premi Literari La Caixa de novel·la juvenil

S'endú el guardó amb la novel·la romàntica 'Solíamos nosotros'

Ara
2 min
Cristian Martín guanya la 7a edició del Premi Literari La Caixa

BarcelonaEl jove escriptor barceloní Cristian Martín, de 24 anys, ha guanyat la 7a edició del Premi Literari La Caixa de novel·la juvenil amb el llibre 'Solíamos nosotros', una comèdia romàntica que mescla la narrativa tradicional amb l'estil del guió cinematogràfic i que tracta sobre el camí de transformació a la vida adulta, la literatura i el cinema. El premi inclou la publicació del llibre a Plataforma Editorial, al segell juvenil Plataforma Neo, a partir del 27 de maig. També està dotat amb 5.000 euros.

El jurat ha destacat de l'obra de Martín l'energia i l'autenticitat a l'hora de tractar qüestions de gènere, l'amor sense complexos i l'amistat, però també les pors i les inquietuds dels joves, així com el tabú de l'ansietat i la importància de la recerca vital d'un mateix, i manté sempre "un to rebel, alegre i divertit".

La protagonista de la novel·la, la Clara, té disset anys i una enorme passió: el cinema. Mentre escriu guions d'amagat, els seus pares insisteixen que estudiï dret. La Clara passa per problemes habituals d'institut: aguantar unes companyes odioses que li fan la vida impossible, ajudar els amics a resoldre els seus 'crush' i escollir precipitadament el seu futur. Però les seves expectatives salten fetes a miques quan apareix l'Héctor, un noi que farà que es qüestioni el seu gran amor del passat, l'Àlex, un 'influencer' d'èxit.

Cristian Martín (Barcelona, 1994) és graduat en estudis literaris i actualment treballa al sector editorial. A més d'escriptor, és redactor i guionista: ha participat en diversos projectes de ficció i no-ficció. La convocatòria del premi, organitzada per Plataforma Editorial i l'Obra Social La Caixa, ha rebut enguany 322 novel·les procedents de 20 països escrites per joves d'entre 14 i 30 anys en català o en castellà.

stats