ARA
Barcelona

Alicia Kopf, Martí Sales i Eduard Márquez, entre els guanyadors de la beques d'escriptura Montserrat Roig

Un total de 20 autors disposaran de 3.000 euros i una estada de 2 mesos en un edifici singular de Barcelona

Foto de família dels guanyadors de la beca Montserrat Roig amb Quim Sempere i Jaume Collboni Zoom

La primera edició de la beca Montserrat Roig d'escriptura ja té guanyadors. Alicia Kopf, Martí Sales i Eduard Márquez són alguns dels autors que disposaran dels 3.000 euros i els dos mesos d'estada en un edifici emblemàtic de Barcelona per desenvolupar els seus projectes literaris. La beca Montserrat Roig és el primer projecte de l'oficina Unesco-Barcelona Ciutat de la Literatura.

Entre els edificis que acolliran els despatxos dels becats hi ha la Biblioteca de Catalunya, la Fundació Tàpies, la Fundació Joan Miró, la Biblioteca de Catalunya, Vil·la Joana i el monestir de Pedralbes. Les beques s'organitzen en dues tongades, una meitat a la primavera i l'altra meitat a la tardor.

Els guanyadors de les beques de primavera són Victor Garcia Tur, Eduard Márquez, Daniel Ausente, Francesc Meseguer, Oriol Canosa, Pilar Romera, Violeta Kovacsics, Katherine Slusher Dickinson, Cristina Garcia Morales i Manuel Pérez Subirana; a la tardor serà el torn de Carme Garcia, Victor Obiols, Núria Martínez Vernis, Jordi Portals, Sebastià Portell, Martí Sales, Víctor Balcells Matas, Alicia Kopf, Albert Forns i Albert Lladó.