EFE
París

Michel Houellebecq mostra un nou vessant creatiu: la fotografia

El guanyador del Premi Goncourt 2010 inaugura 'Before landing' ('Abans d'aterrar') a París, una exposició de fotos sobre les seves angoixes, la visió de França i la relació de literatura i imatge

L'escriptor, actor, director, performer i ara també fotògraf Michel Houellebecq presenta a París 'Before landing' ('Abans d'aterrar') , una mostra que fa un repàs als vincles entre literatura i imatge, les seves angoixes i la seva visió de França. Serà inaugurada el pròxim 12 de novembre al Pavillon Carré de Baudouin.

L'autor d''El mapa i el territori' (Empúries / Anagrama), nascut a l'illa de La Reunió al 1958, ha concebut la seva primera gran exhibició monogràfica, inscrita a la secció 'Anònims i aficionats cèlebres' del prestigiós 'Mes de la Foto de París', com "un espai per al somni i la meditació". Un lloc on relaxar-se que relaciona amb les esglésies, ("aquells enclavaments de lliure accés on regna el silenci i on no hi ha control de les bosses de mà a l'entrada"), que li agrada visitar "per fantasiejar davant el suport de les imatges que poden servir als somnis".

Aquesta mostra del guanyador del Premi Goncourt 2010 reflecteix, a través de mig centenar de fotografies, collages amb intervencions digitals i incrustacions d'imatges, textos i dibuixos a vegades acompanyats de poemes, les seves impressions d'un país cada vegada més desindustrialitzat i 'museïficat' degut als efectes del turisme.