ARA Llegim
ARA
Barcelona

David Grossman, Rachel Kushner, Taiye Selasi i William T. Vollmann, a Kosmopolis 2015

La programació de la vuitena edició del festival literari girarà al voltant de l’escriptor W.G. Sebald i el 150è aniversari de la publicació d''Alícia al País de les Meravelles', de Lewis Carroll

Del 18 al 22 de març de 2015, el CCCB celebrarà la 8a edició biennal de Kosmopolis. Entre els escriptors internacionals confirmats, hi trobem David Grossman, un dels grans noms de la literatura actual i que any rere any sona a les travesses del Nobel; Rachel Kushner, l’última revelació de la literatura nord-americana i finalista al National Book Award 2013; Taiye Selasi, creadora del concepte d’afropolitisme i autora inclosa en el recull dels millors relats breus nord-americans del 2013 de la revista 'Granta', i William T. Vollmann, considerat per David Foster Wallace una de les veus més singulars de la seva generació.

Sebald, escriptor central de Kosmopolis '15
Kosmopolis dedicarà un espai central a la influència de l’escriptor W.G. Sebald en la literatura actual amb activitats vinculades a 'Les variacions Sebald', l’exposició que el CCCB presentarà sobre l’influent autor alemany desaparegut el 2001. També es farà especial ressò del 150è aniversari de la publicació d’'Alícia al País de les Meravelles', una obra que ha tingut una gran influència sobre la literatura, el cinema i les arts plàstiques. L’altre tema central de la propera edició serà el dedicat a les noves narratives periodístiques i l’evolució del periodisme d’investigació.

El ja tradicional Bookcamp Kosmopolis, la trobada dedicada al món dels llibres i l’edició, se centrarà a explorar els límits i les possibilitats del llibre des de diversos punts de vista. I el Canal Alfa, la programació audiovisual inspirada en la literatura, torna amb dues novetats destacables: l’estrena diària d’un llargmetratge i una jornada dedicada a sèries televisives d’alta qualitat literària.