ARA Llegim
EFE
Madrid

La Fira del Llibre de Madrid creix un 6'1% en vendes respecte el 2014

El director de la fira, Teodoro Sacristán, recorda que el sector continua en crisi i demana al govern que "reactivi les compres institucionals" per recuperar un retrocés general que en 5 anys ha caigut al voltant del 40%

Una imatge de la Fira del Llibre de Madrid / EFE Zoom

La Fira del Llibre de Madrid tanca les portes aquest diumenge amb 7.904.000 euros en vendes, fet que suposa un increment del 6,1 % respecte a la passada edició, unes xifres que són un estímul per al sector, que té pèrdues des de 2008. "Estem contents i amb una sensació de satisfacció per veure que la Fira segueix recuperant-se i la vendes creixen, però d'altra banda, i ho repeteixo com si fos un mantra, cal que el públic torni demà les llibreries, que és el que es ha anat perdent ", explica el director de la Fira, Teodoro Sacristán.

Sacristán recorda que el sector del llibre ve d'"una situació bastant angoixant". El mes de maig va ser "molt dolent en vendes", i en conjunt en els últims quatre s'ha produït entre un 40 i 42 % de caiguda, de manera que la Fira no acaba amb la preocupació, tot i que "mereix un comentari positiu". "La Fira funciona com una illa per al sector, com Sant Jordi o Nadal", que són cites puntuals, apunta Sacristán. En la passada edició, la Fira va tancar amb 7,4 milions d'euros de vendes, un increment del 5% respecte a 2013.

"Jo demanaria al Govern –recalca Sacristán– que reactivés les compres institucionals. A veure si els nous ajuntaments es preocupen per l'assumpte i fan una reprogramació dels pressupostos".