Obituari
EUROPA PRESS
Madrid

Mor l'escriptora australiana Colleen McCullough

L'autora del cèlebre llibre 'El pájaro espino' ha mort als 77 anys a un hospital de l'illa de Norfolk

Colleen McCullough Zoom

L'escriptora australiana Colleen McCullough, autora de la novel·la 'El pájaro espino' (Punto de Lectura, 2006), ha mort aquest dijous als 77 anys a un hospital de l'illa de Norfolk. Abans de dedicar-se a temps complet a la literatura, va treballar com a neurocientífica als Estats Units, fins que el seu nom va fer el salt internacional a la fama amb 'El pájaro espino', una saga romàntica australiana publicada el 1977 que parla sobre els amors d'un sacerdot a una zona allunyada d'Austràlia. La saga es va convertir en un èxit de vendes a tot el món, i fins i tot va tenir una mini-sèrie el 1983, protagonitzada per Richard ChamberlainBryan Brown i Rachel Ward.

La seva primera obra, 'Tim' (Círculo de Lectores, 1981), sobre el romanç d'una dona de mitjana edat amb un discapacitat intel·lectual, també va ser portada al cinema en una pel·lícula protagonitzada per Piper Laurie i Mel Gibson.

McCullough també va explorar altres gèneres, fet que la va portar a iniciar la saga 'A Creed of the Third Millennium', sobre els emperadors romans, publicada entre principis dels anys 90 i el 2007. Al català han estat traduïts els llibres 'El relat de Morgan (Edicions 62, 2001) i 'Antoni i Cleopatra' (Edicions 62, 2008).

La seva mort ha causat gran commoció a Austràlia, on el primer ministre Tony Abbott ha dedicat unes paraules d'homenatge per a l'autora, a qui ha recordat com "una personalitat única que ha captivat als lectors durant dècades".