Llibres
JORDI NOPCA
Barcelona

Cal Llibreter, la nova llibreria de Sant Just Desvern

Arnau Cònsul i Silvana Vogt han inaugurat aquest dissabte Cal Llibreter en una antiga merceria de Sant Just Desvern. El projecte té vocació "general i literària" i vol combinar "novetats, triades a poc a poc" i tant de fons "com sigui possible"

Cal Llibreter, la nova llibreria de Sant Just Desvern Zoom

"Fa anys que la Silvana Vogt i jo organitzem actes, tallers i clubs de lectura per omplir-nos l'ànima –explica Arnau Cònsul, que aquest dissabte ha aixecat la persiana per primera vegada de Cal Llibreter, al número 81 del carrer Bonavista de Sant Just Desvern–. Als primers recitals que muntàvem amb LaBreu venien 15 persones, i ara en vénen 40 o 45. Hem obert la llibreria gairebé per vocació popular". Fins ara, els lectors de Sant Just acudien a l'única llibreria-papereria que hi havia. Si no, havien d'anar a fornir-se de literatura a Barcelona.

"Volem donar representació a la nova fornada d'editorials que estan fent tants bons llibres –avança Cònsul–. Haurem d'entrar a la voràgine de les novetats, però les triarem a poc a poc, i mirarem de tenir tant de fons com sigui possible". Durant el primer dia han venut, entre d'altres, llibres d'actualitat però d'altres de tan desvinculats del present com 'Ahir' d'Agota Kristof, les 'Confessions' d'Agustí d'Hipona i 'L'expedició dels catalans a Orient', de Ramon Muntaner. Cal Llibreter ocupa un local d'uns 80 metres quadrats en una antiga merceria de Sant Just Desvern. "Serem una llibreria general i literària, i hi farem actes i presentacions: una de les nostres voluntats és forjar caliu lector. Tenim un gran sofà vermell al fons on tothom que vulgui podrà seure una estona i 'provar' els llibres". Cònsul és fill de l'antic editor de Proa Isidor Cònsul, i Silvana Vogt, a més de professora de diversos tallers d'escriptura creativa i d'haver fet nombroses feines al sector editorial, debutarà aquesta tardor amb un llibre a Edicions de 1984.