ARA Llegim
ARA
Barcelona

Kindle Unlimited, la 'tarifa plana' d'Amazon, arriba a Espanya

Ofereix l'accés il·limitat a més de 700.000 llibres, 25.000 d'ells en castellà, per una quota mensual de 9,99 €

L'empresa Amazon presenta ara a Espanya el seu servei Kindle Unlimited, que permet la lectura il·limitada de més de 700.000 títols, 25.000 d'ells en castellà, pagant una quota de 9,99€ al mes. Per poder trobar un llibre en concret, només cal anar al catàleg i fer click a 'Llegeix per 0 €'. Els clients poden escollir entre best sellers com 'La soledad de la reina' de Pilar Eyre, 'En el país de la nube blanca' de Sarah Lark o 'Venganza en Sevilla' de Matilde Asensi. De moment, el servei pot provar-se el primer mes de forma gratuïta, tot i que passat aquest termini la companyia passarà a cobrar la quota de 9,99€ al mes de forma automàtica.

El pols entre Amazon i el sector editorial cada vegada es fa més present. El que per a moltes veus del sector és un dels grans 'colonitzadors' del sector dels últims temps, avança a pas de gegant guanyant adeptes i creant-se enemistats, sobretot amb l'arribada de Kindle Unilimited als Estats Units, l'últim moviment que l'empresa hi ha fet. Diverses firmes del segell editorial Hachette Books ja van criticar en una carta col·lectiva publicada al 'New York Times' el tracte rebut per Amazon, després que aquests es neguessin a acceptar les condicions exigides pel mercat virtual per poder-hi publicar els seus llibres.

La Fira del llibre de Frankfurt, que va tenir lloc pocs dies després que l'empresa anunciés la implementació de Kindle Unilimited a Alemanya, també va estar carregada de crítiques i reivindicacions en defensa del sector editorial. "Volem convèncer a través de la qualitat i a la vegada defensar-nos dels atacs a les nostres estructures per part d'empreses monopolístiques" va dir el president de l'Associació dels llibreters alemanys, Heinrichen Riethmüller.