Novetat editorial
Llegim 24/10/2012

Toni Sala publica dos nous llibres a la vegada

Els dos contes llargs de 'Provisionalitat' i la col·lecció d'assaigs de 'Notes sobre literatura' han estat publicats per Empúries. Sala va guanyar l'any 2004 el Premi Nacional de literatura amb 'Rodalies'

Ara
1 min
Detall de la coberta de 'Provisionalitat'

BarcelonaAmb 'Marina' (Edicions 62, 2010), Toni Sala va tornar a la ficció. No en publicava des de 'Rodalies' (2004), amb què va guanyar el Premi Nacional de literatura. 'Provisionalitat' és una de les dues excel·lents novetats que presenta aquesta tardor. El llibre està integrat per dos contes: 'El cotxe', sobre la reconstrucció d'una història d'amor, desig i gelosia vint anys després que quedés escapçada, i 'Provisionalitat', una aproximació al microcosmos dels hospitals a partir d'una dona malalta i el record de l'accident –intencionat o no– del narrador protagonista, en Jordi, un home de 72 anys.

D'altra banda, Sala publica el volum 'Notes sobre literatura', també a Empúries, on tria 24 articles, assaigs i textos de conferències, en què fa una repassada a la literatura catalana moderna. Arrenca amb Narcís Oller, continua amb Narcís Oller i Àngel Guimerà i dedica pàgines molt encertades a 'Josafat', de Prudenci Bertrana, 'Solitud', de Víctor Català, i 'Quanta, quanta guerra', de Mercè Rodoreda. El llibre es tanca amb cinc textos sobre Baltasar Porcel, una nota sobre Perejaume, una ressenya sobre 'A l'encesa', d'Albert Roig, i textos sobre les relacions entre paisatge i literatura, l'escriptor i el lector i metàfora i metamorfosi.

stats